Een intake waar alles aan bod mag komen

Een intakegesprek is een mooie manier om elkaar te leren kennen. Maar vooral: om echt naar jezelf te kijken. Naar wat je overkomen is en wie je daardoor geworden bent. Naar alle grote en kleine trauma’s en ongemakken in je leven. Niet om te concluderen dat je nog heel hard moet werken om ergens te komen, maar om te zien waar je vandaan komt en waardoor er zoveel belemmeringen zijn.
Want dat die belemmeringen opgeruimd, en zelfs ‘overschreven’ kunnen worden; dat is een feit. En daarvoor is een inventarisatie van je ervaringen een prachtig hulpmiddel om samen aan de slag te gaan.

“Dag pijn, ik heb je niet meer nodig”

Samen brengen we in een gesprek van drie uur je levens- en gezondheidsgeschiedenis in kaart. Want wat je nu voelt, heeft alles te maken met wat je eerder hebt meegemaakt of ervaren. Deze ervaringen zijn opgeslagen als zintuigelijke informatie om je te waarschuwen tegen gevaar. Je onderbewustzijn is daarover de baas. Hoe fijn is het als je naar die ervaringen kunt kijken en ze opnieuw kunt programmeren en de waarde geven die ze verdienen. Herkennen en erkennen van pijn en waarom deze nodig was, is spannend en confronterend maar ook erg opluchtend: “Dag pijn, ik heb je niet meer nodig.”

De drie onderdelen van de intake

De intake bestaat uit 3 onderdelen:

  • Video opname
    In een korte video-opname aan het begin van het traject vertel je wie je bent en wat je wilt veranderen. Je mag hierin zijn wie je bent; het is een momentopname die we kunnen gebruiken als spiegel van je ziel. Want aan het einde van jouw traject, loopt de camera weer en mag je laten zien wie je geworden bent. De video-opname is een cadeautje voor jezelf; als een blijvende herinnering aan de geweldige transformatie die je hebt doorgemaakt.
  • Vitaliteitscheck
    Om lichamelijke klachten die een psychische uitwerking hebben uit te sluiten, doen we een uitgebreide vitaliteitscheck. Met een bodyscan meten we de belangrijkste punten van je lichaam door. Daarnaast controleren we je bloeddruk, zuurstof- en vetpercentage en je BMI.
    Zo weten we zeker dat je lichaam in goede conditie is en dat we de juiste issues aanpakken. Als bijvoorbeeld je darmflora niet goed werkt, kan een depressie een logisch gevolg zijn. Er is dan éérst iets anders nodig voor we aan de sessies beginnen.
  • Anamnese
    We inventariseren alles wat je in je verleden hebt meegemaakt aan ziekte, lichamelijke en emotionele pijn. Bij dit laatste kun je denken aan het verlies van baan of partner maar ook aan verlies van eigenwaarde of integriteit.

Praten vragen, kijken en stilstaan; het is een fijne methode om te onderkennen wat er echt aan de hand is. Samen maken we de inhoud van je problemen, je zelf opgetrokken muurtje, je ontevredenheid, je angsten en je pijn, zichtbaar.
De onbalans tussen wat je denkt en voelt is daarmee zo helder als glas en klaar om mee aan het werk te gaan.

De jas van je onderbewuste mag uit

En zo ga je begrijpen waarom je denkt, voelt en reageert zoals je doet. Kleine pijnen, grote trauma’s; ze wortelen in je vroegste jeugd waarin kleine en grote gebeurtenissen je letterlijk tekenen voor je leven. Je gedrag is een jas die bij je past door de dingen die je hebt meegemaakt in de eerste jaren van je leven. Je onderbewuste weet dat en geeft je dagelijks de last en de pijn ervan terug als je iets meemaakt wat refereert aan eerdere pijnlijke gebeurtenissen. Die jas mag nu uit! De intake is dé ultieme voorbereiding om jezelf een nieuwe jas aan te meten.

Intake pauwerSupport

“Let the past make you better, not bitter”
―Buddha

Maak kennis met Petra

06 - 49 36 08 52
petra@pauwersupport.nl