Maak kennis met Petra de Weert

Feeling happy?

Dit is het ook niet, dacht ik na de zoveelste hulproep. De psycholoog kon het mooi vertellen, maar ik wist het eigenlijk zelf allemaal wel. Ik kon er niets mee. Ik wilde me gewoon weer happy voelen, maar dat gebeurde niet door met anderen te praten en mezelf te leren begrijpen. Niemand kon me vertellen hoe ik daar dan wél vanaf kwam.
Het leek wel of ik last had van een programmeerfout: alsof ik gestuurd werd door iets sterkers dan mezelf. En zo tobde ik, de oneindige perfectionist, voort naar een burn-out.
Daar zat ik dan. Waar was nou die bevlogen, empathische en onderhoudende vrouw gebleven? Dat ik iets moest doen, werd me heel duidelijk toen ik door het ijs zakte bij een videoanalyse van mezelf. Ik zag mijn wanhoop en pijn en vanaf toen was er geen weg meer terug. Ik moest hiermee aan de slag.
Met beide handen greep ik de therapie aan om alle negatief opgeslagen ervaringen in mijn lijf vaarwel te zeggen. Ik nam nieuwe besluiten en zei mijn please-gedrag vaarwel. Na enige tijd lachte het leven me weer toe en kon ik mijn werk als accountmanager oppakken.

Programmeerfouten

Vanuit mijn enthousiasme over het herwonnen levensgeluk, sprak ik steeds meer mensen met dezelfde klachten als ik had gehad: niet gelukkig, overspannen, burn-out, enz. Allemaal slimme mensen die toch hun eigen doelen en wensen niet konden waarmaken. Ook zij zeiden of deden dingen waarvan ze achteraf dachten: maar dat wil ik helemaal niet of dat ben ik helemaal niet. Allemaal hadden ze een hulpvraag en ook zij kwamen niet verder met de benadering van psychologen en therapieën.
Dat zette me aan het denken en ik had het gevoel dat ik echt iets voor deze mensen zou kunnen betekenen. Ik volgde de opleiding Videoanalyse en Non-verbale communicatie en bouwde vervolgens mijn kennis uit met zelfstudies over uiteenlopende facetten in het welzijn van de mens, maar in het bijzonder in micro-expressie en de werking van het brein.
Zo leerde ik dat we weldegelijk last hebben van ‘programmeerfouten’. Je brein voegt onzichtbaar verkeerde informatie toe aan je waarneming waardoor je verkeerde beslissingen neemt en in cirkeltjes blijft rondlopen. Dit sloot aan bij mijn eigen ervaring, waardoor ik bevestigd kreeg: ik zit op de juiste weg.

Stralende binnen- en buitenkant

In mei 2015 stopte ik met mijn baan.
Ik verdiepte me nog verder in het brein: hoe werkt het? Hoe en waarom wordt informatie opgeslagen? Welke nieuwe wetenschappelijke onderzoeken zijn er over de werking van trauma’s op ons functioneren en, nog liever, welke bewezen methodes om ons los te weken van gedrag uit het verleden?
Na jarenlange en grondige studie kan ik vanuit overtuiging zeggen dat ik eindelijk weet waarom we doen wat we doen en kan ik nu ook anderen helpen te worden wie ze werkelijk zijn. Ik hou van mensen en vanuit mijn grootste wens om iedereen te zien stralen, wilde ik het totaalplaatje compleet maken door hen ook te laten schitteren aan de buitenkant. Met mijn studie kleur- en stijladvies zorgde ik voor een passende afsluiting van hun transformatietraject.

Mijn energie wil ik met je delen

Nu ik zoveel jaren verder ben, kan ik (met best een beetje trots 🙂 ) zeggen dat ik de beste versie van mezelf kan laten zien. Het is heerlijk om te ervaren dat ik mijn oprechte interesse in alle facetten van het leven weer terug heb. Ik bewonder, onderzoek en koester. Ik voel de energie en dat het leven eigenlijk gewoon te kort is voor alle ondernemende dingen die ik nog wil doen. Dat gun ik jou ook!

You have the Pauwer!

Liefs,
Petra de Weert

Wie is Petra PauwerSupport

“Anything you really want, you can attain, if you really go after it.”
―Wayne Dyer